Farid Van Geldorp © 2012 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Nieuws uit de gemeenteraad

 

Volgens het boekje

2 Hamse jongeren hebben namens de Hamse BMX'ers de vraag gesteld voor een 'ramp' te plaatsen op 'T Vlietje. Deze vraag werd erg goed onderbouwd en een uitgebreide presentatie met foto's en zelfs een filmpje van de jongeren werd er getoond.

 

Als de meerderheid hun dossiers slechts half zo goed zou stofferen, zouden wij al heel gelukkig zijn.

 

Versleten

De gemeentelijke vrachtwagen is aan vervanging toe. Dit was niet voorzien, dus hier gaat de meerderheid nog maar eens een budgetwijzing voor mogen voorleggen. De vrachtwagen zal gekocht worden met eigen middelen (dus geen leasing of lening). De kostprijs wordt geschat op 36.000 euro.

 

Nieuwe deuren

De binnendeuren van De Zille zijn aan vervanging toe. Voor de veiligheid moet er gewerkt worden met branddeuren. In totaal moeten er 26 deuren vervangen worden. De meerderheid gaat uit van een prijs van 26.000 euro.

 

Volgens ons moet dit goedkoper kunnen. Onze fractie heeft enkele namen van leveranciers doorgegeven aan de financieel beheerder. Of hoe oppositie ook constructief kan zijn.

 

Nieuw reglement voor de visvijver

Het reglement voor de gemeentelijke visvijver is aan een opfrissing toe. Dit is gebeurd op vraag van, en in samenspraak met de adviesraad. De grootste wijzing is de huurprijs voor de vijver (voor wedstrijden) die verdubbelt wordt tot 50,00 euro.

 

Intercommunales

De Intercommunales Inter-Energa, Inter-Aqua, Inter-Media hebben hun statuten aangepast. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • dat er de mogelijkheid geschapen wordt dat er obligatieleningen worden opgenomen door Infrax bvba (de moedermaatschappij erboven).
  • Infrax bvba wil zo'n obligatieleningen opnemen voor in totaal 500 miljoen euro.
  • Infrax bvba zelf heeft geen activa, maar haar dochters wel.
  • De banken vragen dat de dochtermaatschappijen borg staan voor de obligatielening.
  • Omdat Infrax Limburg 57% bezit van Infrax bvba, moeten de dochters (Inter-Energa, Inter-Aqua en Inter-Media) dus voor 285 miljoen euro borg staan.
  • de figuur van de regeringscommissaris wordt vervangen door de Vlaamse regering
  • de gemeentelijke afgevaardigden zijn nu voor 6 jaar aangeduid.

 

Voor de gemeente op zich houdt dit geen enkele verantwoordelijkheid in.

 

 

 

Farid Van Geldorp

Fractieleider N-VA Ham

22 oktober 2013